OVER ONS

Posted by on oktober 21, 2015

Anja stoel-1

Mijn wieg stond in de Alblasserwaard (1964) Na de middelbare school volgde ik de inservice-opleiding voor A-verpleegkundige gevolgd door de specialisatie obstetrie/gynaecologie. Dat was wel weer genoeg carrière. In 1986 trouwde ik met de leukste man ter wereld. Onze vrienden kochten huizen, wij kochten een ticket van de trans-Siberië expres en gingen op wereldreis. Met een backpack op mijn rug en een baby in mijn buik keerden we terug naar Nederland.

We waren een poosje gastgezin bij een zendingsorganisatie, maar het begon toch weer te kriebelen en in 2005 verhuisde we, met inmiddels drie kinderen naar Suriname. We kochten daar een huis zonder stromend water en elektriciteit.  Ook dat overleefden we.

Toen in 2013 ons laatste broedsel uitvloog, besloten we hetzelfde te doen. We verhuurden het lege nest en gaven of gooiden al onze bezittingen wegen en vertrokken kort daarna met onze 4×4 voor een reis door Zuid-Amerika. Van die reis hield ik een blog bij. In 2014 won ik tot mijn stomme verbazing een verhalenwedstrijd van de EO-Visie. Ik schreef een wekelijkse column voor hetzelfde blad en een artikel voor de Puur. Dit stimuleerde me om me te wagen aan dit boek.

Met mijn voeten in de reformatorische klei en mijn handen in de evangelische lucht, voelt ik me thuis in alle filialen van Gods koninkrijk.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.