OVER ONS

Anja stoel-1

Mijn wieg stond in de Alblasserwaard (1964) Na de middelbare school volgde ik de inservice-opleiding voor A-verpleegkundige gevolgd door de specialisatie obstetrie/gynaecologie. Dat was wel weer genoeg carrière. In 1986 trouwde ik met de leukste man ter wereld. Onze vrienden kochten huizen, wij kochten een ticket van de trans-Siberië expres en gingen op wereldreis. Met een backpack op mijn rug en een baby in mijn buik keerden we terug naar Nederland.

We waren een poosje gastgezin bij een zendingsorganisatie, maar het begon toch weer te kriebelen en in 2005 verhuisde we, met inmiddels drie kinderen naar Suriname. We kochten daar een huis zonder stromend water en elektriciteit.  Ook dat overleefden we.

Toen in 2013 ons laatste broedsel uitvloog, besloten we hetzelfde te doen. We verhuurden het lege nest en gaven of gooiden al onze bezittingen wegen en vertrokken kort daarna met onze 4×4 voor een reis door Zuid-Amerika. Van die reis hield ik een blog bij. In 2014 won ik tot mijn stomme verbazing een verhalenwedstrijd van de EO-Visie. Ik schreef een wekelijkse column voor hetzelfde blad en een artikel voor de Puur. Dit stimuleerde me om me te wagen aan dit boek.

Met mijn voeten in de reformatorische klei en mijn handen in de evangelische lucht, voelt ik me thuis in alle filialen van Gods koninkrijk.


          

10 Responses to OVER ONS

 1. lex verspeek

  hi Wim

  leuke ontmoeting vanmiddag,okee iets te laat maar je weet nooit
  goede reis en wellicht dat de toekomst meer brengt

  gr lex
  ik had het idee datter iets mis ging dus nogmaals.gr elx

 2. admin

  Insgelijks en bedankt!

 3. bartha

  hallo globetrotters, leuk dat jullie nu eindelijk weer kunnen reizen en je hart ophalen om weer te doen waar je zin in hebt !!!! Gefeliciteerd nog met de graduacion van jullie jongste telg. Tjonge wat gaat de tijd snel en nu alle drie al in Nederland om te studeren.Zeg, als jullie in Venezuela zijn, jeweet, ons huis staat altijd open voor jullie.!!!! Hartelijk welkom!!!! Gave auto trouwens. Succes met jullie reis! Gods leiding, bescherming en zegen bid ik jullie toe.
  Bartha.

 4. Greg

  Excelente pareja, un ejemplo de matrimonio a seguir!!!

 5. Edwin

  Ha buurman,
  Leuke site, mooie plannen ! Gaaf dat julllie zo je plan trekken en het avontuur zoeken.
  Ik wens jullie veel mooie ervaringen toe en ga jullie blogs zeker volgen.
  Groeten, Edwin

 6. oldt om on tour

  I like you blog. Is it also available in English Google not always doing good job of translation.

  Regards
  Old Tom.

 7. Barbera de Vrij

  Dag globetrotters, las reactie Anja in Visie, nr. 41. Prachtig. Naam is mijn pseudonieum en twitter onder die naam. Mijn complimenten voor de vrije vogels. Dat jullie kinderen in jullie spoor treden?!

 8. Marian Hogendoorn

  Hoi Anja,

  Opeens lees ik je naam in Visie, het verhaal erbij, blog gezocht: jullie zijn het, geweldig!
  Gefeliciteerd met je prijs en leuk om jullie leven te lezen dankjewel!
  Marian Hogendoorn

 9. Anja Keesmaat

  Hoi Marian, wat leuk dat je reageert!

 10. Sílvia

  Mi enhorabuena pareja!! Recuerdos desde España!

  Mil besos!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.